GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zašto su zaratili Haribo i Lidl?

Zašto su zaratili Haribo i Lidl?
RAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.08.2020 / 10:32
Autor: Siniša Malus
BERLIN - Ako ovih dana tražite Haribo proizvode na policama Lidla, pronaći ćete ih sve manje.

Na nekad prepunim policama sa zlatnim medvjedima mogu se pronaći samo mali ostaci proizvođača Haribo. Razlog: iza kulisa, divovski diskontni lanac i proizvođač voćnih bombona vode bitku oko uvjeta kupnje.

Prema izvještajima njemačkih medija, dostava nije vršena od početka srpnja, a sada zalihe Hariboa u trgovinama Lidl ponestaju. Na policama se može vidjeti sve više - posebno izloženih - proizvoda suparničke Katjes i Lidlove vlastite marke Sugarland.

Spor je pokrenulo povećanje cijena Hariboa koji trgovci moraju prenijeti svojim kupcima. Lidl ne želi prihvatiti nove uvjete i otkazao je sve narudžbe proizvođača. Lidlov rival Aldi, s druge strane, ovaj tjedan posebno agresivno oglašava Haribo.

Haribo spor ne komentira - barem ne izravno.

„Možemo potvrditi da su trenutno u tijeku teški pregovori o cjenovnoj politici s trgovcima na malo. Obustava narudžbi dobro je poznato taktičko sredstvo za povećanje pritiska na dobavljače “, objasnila je tvrtka njemačkom listu Lebensmittelzeitung.

Haribo opravdava poskupljenje povećanim cijenama sirovina kao posljedice pandemije koronavirusa.

Snažni njemački trgovci hranom često se u pregovorima o cijenama oslanjaju na privremene bojkote zbog povoljnijih uvjeta kupnje i čak ne izbjegavaju sukobe s velikim međunarodnim proizvođačima. Međutim, u trenutnoj pandemijskoj situaciji trgovci hranom posebno su zabrinuti za kvalitetnu vlastite ponude.

Tagovi: Haribo, Lidl, trgovina, Aldi
PROČITAJ I OVO
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
USPORAVANJE
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
BEOGRAD - Beogradska zračna luka, kojom upravlja koncesionar VINCI, tijekom travnja bilježi rekordan promet putnika, ali s najmanjom stopom rasta u tekućoj godini.
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
SPORAZUMI
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
BEOGRAD - Tokom Poslovnog foruma Italije i Srbije u Trstu je potpisano više međudržavnih ugovora i sporazuma, ali i ugovora između italijanskih grupacija i srpskih kompanija. Među njima su i sporazumi vezani za novo zaduživanje Telekoma Srbije i Elektroprivrede Srbije.
Zaba i HBOR odbili plan za stabilizaciju poslovanja Varteksa
EPILOG
Zaba i HBOR odbili plan za stabilizaciju poslovanja Varteksa
ZAGREB - Član Uprave Varteksa Karlo Koprek izjavio je kako su od Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj primili odbijenicu na njihov plan za stabilizaciju poslovanja kompanije.
Deutsche Bahn izabrao uži krug potencijalnih kupaca DB Schenkera
UŽI KRUG
Deutsche Bahn izabrao uži krug potencijalnih kupaca DB Schenkera
BERLIN - Njemačka državna željeznica Deutsche Bahn suzila je popis potencijalnih kupaca podružnice za teretnu logistiku DB Schenker na četiri, rekli su u petak za dpa izvori upoznati s ugovorom.
Ante Pranić novi je član Uprave Kraša
KARIJERE
Ante Pranić novi je član Uprave Kraša
ZAGREB – Nadzorni odbor Kraša na današnjoj je sjednici imenovao Antu Pranića za novog člana Uprave Kraša s početkom četverogodišnjeg mandata od 1. lipnja 2024. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE