GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jamie Dimon više neće imati pravo na posebnu nagradu

Jamie Dimon više neće imati pravo na posebnu nagradu
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2023 / 19:51
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Upravni odbor JPMorgan Chase & Co. poslušao je negodovanje dioničara o naknadi predsjednika i izvršnog direktora Jamieja Dimona, koja je u prošlosti uključivala više od 50 milijuna dolara u "posebnim nagradama", ostavljajući izvršnog milijardera samo s njegovom osnovnom plaćom od više milijuna dolara .

U podnesku Komisije za vrijednosne papire i burzu kasno u četvrtak, upravni odbor JP Morgana za JPM, -0,40% rekao je da Dimonu nije dodijeljena "posebna nagrada" u 2022., dodajući da se odbor "obvezao da mu u budućnosti neće dodijeliti posebne nagrade" .” Dimon je dobio istu plaću kao i prethodne godine: 34,5 milijuna dolara.

U svibnju su dioničari izglasali odbijanje opcijskog bonusa za Dimona, nakon što je izvršni direktor uzeo kući 84,4 milijuna dolara 2021., s 52,6 milijuna dolara od tih opcija kao poticaj za Dimona da ostane "još značajan broj godina". Dimon je izvršni direktor JPMorgana od 2005.

Dimonova osnovna plaća iznosi 1,5 milijuna dolara, s godišnjom varijabilnom poticajnom naknadom od 33 milijuna dolara, od čega je 28 milijuna dolara u obliku rizičnih jedinica udjela u učinku. Nedavno je Forbes procijenio Dimonovu neto vrijednost na 1,6 milijardi dolara.

Dionice JPMorgana pale su za 9,5% u proteklih 12 mjeseci, u usporedbi s padom od 5,7% Dow Jonesa čiji je JPMorgan sastavni dio.

Tagovi: Jamie Dimon, JPMorgan
PROČITAJ I OVO
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom
PROCEDURA
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom

LJUBLJANA - Mađarska bankarska grupa OTP uspješno je završila preuzimanje Nove KBM i tako postala službeni vlasnik mariborske grupe, a slijedi proces integracije Nove KBM sa SKB bankom, koji bi trebao trajati godinu i pol.

Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
NAPORI
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
LJUBLJANA - Banka Slovenije je pojačala svoje aktivnosti na području financijskog opismenjavanja. "Unatoč svim dosadašnjim naporima, financijska pismenost je relativno niska, ali smo također utvrdili da smo kao društvo uspješniji ako ljudi razumiju gospodarsko okruženje i financijski sustav", sažeo je razloge Boštjan Vasle, guverner Banke Slovenije. za ovo za STA.
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
SOLIDNO
Blagi rast dobiti i prihoda Intese Sanpaolo u 2022.
MILANO . Intesa Sanpaolo je prošle godine ostvarila neto dobit od 4,35 milijardi eura, što je četiri posto više nego u 2021.
Sberbank pokreće svoju DeFi platformu
POTEZI
Sberbank pokreće svoju DeFi platformu
ZAGREB - Najveća ruska banka, Sberbank, radi na pokretanju svoje platforme za decentralizirano financiranje (DeFi), pripremajući se za testiranje proizvoda za nekoliko mjeseci.
Zaba pojednostavila kreditiranje malih poduzetnika
KREDITI
Zaba pojednostavila kreditiranje malih poduzetnika
ZAGREB – Zagrebačka banka uvela je za male poduzetnike predodobrene kredite uz brzu i jednostavnu realizaciju. Personalizirana ponuda, manje dokumentacije i brže odobrenje neke su od prednosti za mala poduzeća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE