GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tucak: Potpuno smo potrošeni, ali idemo po zlato

Tucak: Potpuno smo potrošeni, ali idemo po zlato
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2024 / 19:18
Autor: SEEbiz / H
DOHA - Svaka čast Francuzima, ali mislim da bi sportski gledano bilo nezasluženo da nismo otišli u finale, rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon polufinalne pobjede poslije peteraca 17:16. Izbornik se javnosti obratio na konferenciji za medije.

"Vodili smo od početka do kraja, Francuska ni u jednom trenutku nije vodila. Pali smo na kraju i to je bilo očekivano. Prvi put mi se dogodilo, u tijeku je bila treća četvrtina, da su me šestorica igrača tražila izmjenu. Mrtvi su, potpuno potrošeni, ali izvukli smo se. Imamo novo veliko finale u nizu, ovo je fantastičan rezultat i sada idemo po zlato“, komentirao je izbornik Tucak plasman u finale, gdje će Hrvatska igrati protiv Italije u subotu s početkom u 15:30.

"Uvijek je tako u sportu, pogotovo u završnicama velikih prvenstava. Jedna lopta gore ili dolje, odlučuju nijanse. Mi smo vratili Francuze u igru nekim reakcijama. Imali smo potom taj rulet peteraca, a Anić nas je odveo dalje.

Slijede nam Talijani koji igraju fizički vaterpolo, ali definitivno možemo s njima. Sve je jasno, idemo po pobjedu za kraj“, zaključio je Tucak, a prenosi službena internetska stranica Hrvatskog vaterpolskog saveza. Bit će to četvrti nastup Hrvatske u finalu. Dosad ima dva naslova prvaka, iz Melbournea 2007. i Budimpešte 2017. godine, dok je u Kazanju 2015. bila srebrna.

"Francuska je uistinu fantastična momčad, sjajno su posloženi. Imali smo u završnici tri gola prednosti, ali smo potom primili lagano dva pogotka. Što se dogodilo? Ne znam, fizička iscrpljenost, mentalno smo pali. Ali, to je polufinale i bez obzira na suparnika, ne postoji u toj fazi turnira lagana utakmica.

Krvarili smo, ali smo na mišiće izvukli ovaj polufinalni susret. Uvjeren sam da je u nama još ostalo goriva za finale“, rekao je Ante Vukičević, a veliki hrvatski heroj na samom kraju je bio pričuvni vratar Mate Anić, koji je obranio ključni peterac.

"Ovo je ostvarenje snova. Znam koja je moja uloga u momčadi i znao sam, ako bude potrebno, da ću morati pomoći na ovaj način. Tako sam se pripremao i ovo nije slučajnost. Kako sam obranio? Instinkt, ništa drugo, do zadnjeg trenutka nisam ni znao na koju ću stranu otići“, rekao je Anić.

Loren Fatović i Marko Žuvela također su pohvalili suparnika u polufinalu, ali i najavili odlazak po zlato u subotu. "Nema sada smisla previše analizirati polufinale jer nas čeka finale. Tome se moramo okrenuti i sigurno imamo šansu uhvatiti zlato“, poručio je Fatović.

Tagovi: tucak, vaterpolo, bijač, Marinić Kragić, fatović, anić
PROČITAJ I OVO
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE