GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petrokemija: Planirani zastoj u proizvodnji amonijaka i uree

Petrokemija: Planirani zastoj u proizvodnji amonijaka i uree
ZASTOJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2021 / 15:46
Autor: SEEbiz / H
KUTINA - Petrokemija je u četvrtak najavila kako će postrojenja za proizvodnju amonijaka i uree ići u planirani zastoj od 28. svibnja do 11. lipnja, dok ostala postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva rade sukladno planovima i osigurane su dovoljne količine za opskrbu domaćeg i regionalnog tržišta.

Planiranim zsatojem postrojenja za proizvodnju amonijaka i uree će se "optimizirati proizvodnja mineralnih gnojiva prema potrebama tržišta, budući da je proljetna sjetva i sezona intenzivne upotrebe mineralnih gnojiva pri kraju, uz istovremenu provedbu potrebnih popravaka i održavalačkih radova na opremi, a kako bi se smanjio rizik od neplaniranih obustava u jesenskoj sezoni", ističu iz kutinske tvrtke u objavi pute Zagrebačke burze.

Ostala postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva rade sukladno planovima i osigurane su dovoljne količine svih mineralnih gnojiva potrebnih za opskrbu domaćeg i regionalnog tržišta, naglasili su iz Petrokemije.

Prema ranije objavljenim podacima, Petrokemija je u prvom tromjesečju ove godine ostvarila neto dobit od 21 milijun kuna, znatno manje u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 150 milijuna kuna.

Ukupni poslovni prihodi Petrokemije d.d. u prva tri mjeseca mjeseci iznosili su 501 milijun kuna i pali su 11 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Za 13 posto smanjeni su i prihodi od prodaje, na 486 milijuna kuna. Smanjenje prihoda je uzrokovano nižim prodajnim količinama radi manje proizvodnje zbog izvršenog remonta u prvom kvartalu ove godine, pojasnili su iz Petrokemije u tromjesečnom izvješću.

Po podacima iz izvješća, poslovni rashodi Petrokemije u prvom su tromjesečju iznosili 479 milijuna kuna i povećani su za 19 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Tagovi: Petrokemija, amonijak
PROČITAJ I OVO
Wizz Air reže broj zimskih letova u bazama u Skoplju i Beogradu
REZOVI
Wizz Air reže broj zimskih letova u bazama u Skoplju i Beogradu
SKOPLJE - Wizz Air je nastavio smanjivati frekvencije u svojim bazama za nadolazeću zimsku sezonu 2024./25., koja počinje 27. listopada, dok flota A320neo-obitelji prijevoznika prolazi inspekcije zbog proizvodnih problema s motorima.
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
USPORAVANJE
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
BEOGRAD - Beogradska zračna luka, kojom upravlja koncesionar VINCI, tijekom travnja bilježi rekordan promet putnika, ali s najmanjom stopom rasta u tekućoj godini.
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
SPORAZUMI
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
BEOGRAD - Tokom Poslovnog foruma Italije i Srbije u Trstu je potpisano više međudržavnih ugovora i sporazuma, ali i ugovora između italijanskih grupacija i srpskih kompanija. Među njima su i sporazumi vezani za novo zaduživanje Telekoma Srbije i Elektroprivrede Srbije.
Zaba i HBOR odbili plan za stabilizaciju poslovanja Varteksa
EPILOG
Zaba i HBOR odbili plan za stabilizaciju poslovanja Varteksa
ZAGREB - Član Uprave Varteksa Karlo Koprek izjavio je kako su od Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj primili odbijenicu na njihov plan za stabilizaciju poslovanja kompanije.
Deutsche Bahn izabrao uži krug potencijalnih kupaca DB Schenkera
UŽI KRUG
Deutsche Bahn izabrao uži krug potencijalnih kupaca DB Schenkera
BERLIN - Njemačka državna željeznica Deutsche Bahn suzila je popis potencijalnih kupaca podružnice za teretnu logistiku DB Schenker na četiri, rekli su u petak za dpa izvori upoznati s ugovorom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE